Emilio Bulfon

Over Emilio Bulfon

De wijngaarden van Emilio Bulfon liggen in de uitlopers van Pedemontana Pordenonese, omgeven door bossen, heuvels en aan de oever van de Tagliamento-rivier, een van de laatste ongerepte rivieren van Europa. Het domein bestaat uit 15,9 hectare, waarvan 11 beplant met uitsluitend herontdekte inheemse druivensoorten.

De kern van het bedrijf zijn de oorspronkelijke oude Friuliaanse wijnstokken, ontdekt in de jaren 70 door Emilio Bulfon, die op de rand van uitsterven stonden, overwoekerd door braamstruiken en ernstig verwaarloosd.

Dankzij de experimentele aanplant van deze oudde inheemse wijnstokken en hernieuwde cultivatie heeft Bulfon zijn Piculit-neri en Forgiarin (rode druif), Sciglian en Ucelut (witte druif) weer officieel erkende cultivars Vervolg onderzoek heeft recent geleid tot de herontdekking van andere Pordenone-variëteiten als de witte Cividin en de rode Cjanorie , Cordenossa en Fumat . Alle wijnstokken zijn sinds de jaren negentig hersteld en gecultiveerd op de terrassen van het bedrijf en vormen de basis voor de wijnproductie. Het bedrijf combineert daarbij technologische innovaties in de wijnindustrie met het oude ambacht en met respect voor de natuur.

De wijnmakerij Bulfon is al tientallen jaren lid van de Wine Tourism Movement, daarnaast is het wijnhuis verbonden aan het Consortium for the Protection of Doc Friuli Grave Wines, de associatie van producenten EnoPordenone en de Women of Wine Association (Friuli Venezia Giulia Delegation).

 

Lees meer over Emilio Bulfon
Deze wijnen bestellen?
Rood
Forgiarin 2021

Piculit Neri 2021

Piculit Neri Nera 2019

Wit
Blanc di Rugel 2021

Sciaglìn 2021