Over ons

Wie wij zijn:

Kees de Heer

Ik ben getrouwd met Zimira Mion en heb de voorliefde voor de regio Friuli, de taal, cultuur, de keuken en de wijnen, via mijn schoonvader meegekregen. Zimira’s vader, Bernardo Mion, komt uit de regio (meer precies: Fanna, bij Maniago) en heeft het oude ambacht uit deze streek – terrazzo – jarenlang in Nederland uitgeoefend en de liefde voor zijn geboortestreek met de paplepel ingegeven aan zijn kinderen, de aanhang en de kleinkinderen.
Zimira komt al haar hele leven met grote regelmaat in Friuli en gezamenlijk doen Zimira en ik dat ook al zo’n 45 jaar, uitgekeken zijn wij hier nog lang niet. De liefde voor Friuli en het goede leven daar, delen we graag met anderen. Dat is ook de belangrijkste reden dat Mark en ik dit importbedrijf van goede regionale en authentieke wijnen gestart zijn.
In het dagelijks leven ben ik inkoop-consultant ICT en vriend en collega van Mark.

Mark Lamers

We zijn vanuit een collegiale samenwerkingsrelatie bevriend geraakt. Zo kwam het ook tot gezamenlijke reizen naar Friuli, en Kees’ enthousiasme voor de wijnen uit deze streek sloeg over op mij.

Na ruim 30 jaar ervaring in onder andere de hospitality branche weet ik kwaliteit te herkennen en waarderen. Daarom twijfelde ik niet toen ik de kans kreeg om, samen met Kees, het avontuur aan te gaan om de smaak van Friuli naar het noorden te brengen.

Kees (links) en Mark in Friuli. Zomer 2021

Kees en ik zijn, met onze echtgenotes, verschillende keren in Friuli geweest. Ons enthousiasme voor het gebied, de mensen en uiteraard de wijnen groeide per keer! Kees en Zimira hebben al een jarenlange goede relatie met een aantal wijnhuizen uit de omgeving en dus sprak het voor zich dat we daar heen gingen. Zo ontstond het idee om deze relatief onbekende wijnen ook in Nederland bekender te gaan maken.

Uit de vele wijnen en wijnhuizen die we uiteindelijk willen gaan voeren, hebben we na een zorgvuldige afweging een eerste selectie gemaakt. Die vindt u nu op onze site. We beschikken in Nederland over een partner voor de opslag van onze voorraad en onze distributie. Deze specialist zal dit op dezelfde persoonlijke en flexibele wijze verzorgen zoals Friulgust dat doet.

We hopen dat u, net als wij, zult genieten van de mooie en bijzondere wijnen uit Friuli. Als u wilt, houden we u graag op de hoogte van het verbreden van ons assortiment!

Lees meer over Friuli