Borgo delle Oche

Over Borgo delle Oche

Borgo delle Oche, in Valvasone, midden in het middeleeuwse centrum van dit stadje in het westen van Friuli, heeft ongeveer 10 hectare grond in het Friuli DOC Grave-gebied, waarvan 7 hectare wijngaard. Het bedrijf wordt gerund door Luisa Menini en Nicola Pittini.

Achtergrond

In 1997 worden enkele honderden kilo’s druiven, die normaal voor verkoop via de plaatselijke coöperatie bestemd zijn, Merlot en Cabernet Sauvignon, gevinifieerd met eenvoudige middelen om te proberen een mooie rode wijn te maken door veroudering op hout. Hiervoor worden twee barriques (eikenhouten wijnvaten) aangeschaft, een nieuwe en een tweedehands; het resultaat is zo bemoedigend dat ook in de volgende jaren dit wordt herhaald en vervolgens ook wordt uitgebreid met Traminer- en Chardonnay-druiven.
Vanaf de eerste tests wordt het steeds meer een wijnhuis met een eigen stijl die dan officieel het licht ziet in 2004 met de nieuwe bedrijfsnaam: “Borgo delle Oche” 

Luisa Menini, afgestudeerd in Levensmiddelentechnologie in 1994, heeft altijd de wijngaarden en zakelijke deel van het familiebedrijf gerund en Nicola Pittini, haar man, landbouwkundige sinds 1990 en oenoloog sinds 1991, focust zich op het wijn maken.

Lees meer over Borgo delle Oche
Deze wijnen bestellen?
Rood
Refosco 2018 & Refosco 2019
Rosso delle Oche 2021

Wit
Bianco delle Oche 2021

Malvasia 2019 & Malvasia 2020

Traminer 2021