Pitars

 

Over Pitars

De eerste vermelding van de nauwe band tussen de wijn, de wijngaarden, het land van de Grave del Friuli en de Pittaro familie dateren uit 1644.
In het begin van de twintigste eeuw plantte Romano Pittaro, een ervaren wijnmaker, Merlot op zijn land, een wijnstok die in 1880 vanuit Frankrijk naar Friuli was geïmporteerd. Het was echter zijn zoon Angelo die in 1968, na vijftien jaar wijn maken in Venezuela, bij terugkeer een moderne wijnmakerij bouwde, de Cantina San Martino. Vanaf dat moment werden ook witte wijnen geproduceerd, waarmee de familie Pittaro een belangrijke speler werd in de productie van wijn in de Grave del Friuli.
Later neemt de Cantina San Martino de naam Pitars aan, zoals de familienaam in de regiotaal, het Frulan, wordt uitgesproken. Een naam die in het beeldmerk gepaard gaat met de meidoorn, een rechtop gaande en elegante struik die ooit als afscheiding tussen de velden diende.

Vandaag zijn het Loris, Bruno, Mauro, Paolo samen met de vierde generatie Pitars – Nicola, Stefano en Alessandro – die de familietraditie, in verbintenis met het land en het ambacht van goede wijn maken, met trots en toewijding dag na dag in leven houden.

 

 

Lees meer over Pitars
Deze wijnen bestellen?
Rood
Brumâl 2017

Cabernet Franc 2019

Wit
Friulano 2021

Ribolla Gialla 2021

Traminer Aromatico 2021

Spumante (Mousserend)
Malvasia Dolce

Ribolla Gialla Brut

Giftsets
Giftset Pitars Red Box

Giftset Pitars Gold Box

 

 

 • Portret Borgo delle Oche

  Lees hier het verhaal van Borgo delle Oche en de unieke gelegen locatie.

  Portret Borgo delle Oche 
 • Italië evenement

  Friulgust stond op 2,3 & 4 juni op het Italië evenement bij Kasteel de Haar

  Italië evenement 
 • Friulgust in De Volkskrant!

  Lees hier het bericht van De Volkskrant over onze heerlijke Refosco van Borgo delle Oche.

  Friulgust in De Volkskrant