|
2023 is een bijzonder jaar geweest voor ons. Na een voorzichtige start in 2022 hebben we ons in het afgelopen jaar goed op de kaart gezet: het Italië evenement bij kasteel de Haar, veel wijnproverijen, uitstekende beoordeling door Onno Kleyn, Week of Italian Cuisine 2023, goede verkoop via de webshop en als afsluiter een belangrijke bijdrage geleverd aan meerdere kerstpakketten leveranciers.
Italië evenement kasteel de Haar was de eerste echte presentatie van ons concept en interactie met jullie als klant. En we waren blij verrast door de positieve respons en zeker ook door het aantal bestellingen. De specialisatie in wijnen uit Friuli met focus op ambacht en kwaliteit wordt gewaardeerd! Dit gaf ons gelijk een boost om op deze weg verder te gaan.
Wijnproeverijen blijken een goede manier om uitgebreider stil te kunnen staan bij de wijnhuizen en wijnen. Er wordt flink geproefd en gediscussieerd over smaak en geur. Ook de hulpmiddelen die we gebruiken als een aromawiel worden gewaardeerd. We organiseren deze voor bedrijven en particulieren, als alternatief voor de vrijmibo of een gezellige avond met familie en vrienden. En van klein (7 pers.) tot groot (60 pers.) met vaak een gezellige nazit.
In september werden we verrast door een zeer positieve beoordeling van wijnschrijver Onno Kleyn van onze Refosco in de Volkskrant. Een verdiende 8 met een aantrekkelijke beschrijving van het karakter van deze mooie wijn, vroeger en nu.
In november viel ons de eer te beurt om de wijnen te mogen leveren voor “ the Week of Italian Cuisine 2023” een jaarlijks terugkerend wereldwijd evenement waarin de Italiaanse keuken centraal staat. De Italiaanse ambassade organiseerde dit in de showroom van Smeg voor 150 genodigden. Onze Prosecco Brut van Pitars was het welkomstdrankje en onze witte wijnen van Borgo delle Oche en Bulfon begeleidden de gerechten die ter plekke werden bereid door Antonella Barbella. Ook hier kregen we veel positieve reacties, niet in het minst van Giorgio Novello de ambassadeur.
|