Nieuwsbrief 2024-01
Friulgust
Lieve wijnvrienden,
Het Friulgust wijnteam wenst jullie allereerst een gezond en smaakvol 2024!
2023 is een bijzonder jaar geweest voor ons. Na een voorzichtige start in 2022 hebben we ons in het afgelopen jaar goed op de kaart gezet: het Italië evenement bij kasteel de Haar, veel wijnproverijen, uitstekende beoordeling door Onno Kleyn, Week of Italian Cuisine 2023, goede verkoop via de webshop en als afsluiter een belangrijke bijdrage geleverd aan meerdere kerstpakketten leveranciers.
Italië evenement kasteel de Haar was de eerste echte presentatie van ons concept en interactie met jullie als klant. En we waren blij verrast door de positieve respons en zeker ook door het aantal bestellingen. De specialisatie in wijnen uit Friuli met focus op ambacht en kwaliteit wordt gewaardeerd! Dit gaf ons gelijk een boost om op deze weg verder te gaan.
Wijnproeverijen blijken een goede manier om uitgebreider stil te kunnen staan bij de wijnhuizen en wijnen. Er wordt flink geproefd en gediscussieerd over smaak en geur. Ook de hulpmiddelen die we gebruiken als een aromawiel worden gewaardeerd. We organiseren deze voor bedrijven en particulieren, als alternatief voor de vrijmibo of een gezellige avond met familie en vrienden. En van klein (7 pers.) tot groot (60 pers.) met vaak een gezellige nazit.
In september werden we verrast door een zeer positieve beoordeling van wijnschrijver Onno Kleyn van onze Refosco in de Volkskrant. Een verdiende 8 met een aantrekkelijke beschrijving van het karakter van deze mooie wijn, vroeger en nu.
In november viel ons de eer te beurt om de wijnen te mogen leveren voor “the Week of Italian Cuisine 2023” een jaarlijks terugkerend wereldwijd evenement waarin de Italiaanse keuken centraal staat. De Italiaanse ambassade organiseerde dit in de showroom van Smeg voor 150 genodigden. Onze Prosecco Brut van Pitars was het welkomstdrankje en onze witte wijnen van Borgo delle Oche en Bulfon begeleidden de gerechten die ter plekke werden bereid door Antonella Barbella. Ook hier kregen we veel positieve reacties, niet in het minst van Giorgio Novello de ambassadeur.
Steeds meer mensen weten ook onze webshop te vinden en we zien ook regelmatig herhaal bestellingen wat ons zeer verheugd. Het blijkt een goed kanaal te zijn om zo contact met jullie te houden. Om onze website nog beter te laten aansluiten bij jullie behoeftes en beter te laten functioneren hebben we een specialist ingehuurd om alles nog verder te verbeteren. Geen grote verbouwing maar net even beter vindbaar, completer en sneller werkend.
Voor verschillende kerstpakketten hebben we wijnen en Panettone geleverd. Als wijn was de Prosecco Brut populair maar ook de spumante Ribolla Gialla Brut is zo bij veel mensen op tafel gekomen. Ook dit jaar hebben we als typische Italiaanse specialiteit voor de feestdagen een overheerlijke ambachtelijk Panettone geïmporteerd. Deze wordt volledig in onze regio geproduceerd met alleen maar lokale ingrediënten. Weldadig, luchtig met een heerlijk volle smaak zonder zwaar te zijn.
Een mooi jaar dus, maar we gaan niet op onze lauweren rusten. We merken dat rechtstreeks contact met jullie, liefhebbers van goede wijnen uit Friuli, ons de meeste energie geeft. Die interactie maakt ons ook steeds een beetje beter in ons doel om de beste wijnen uit Friuli in Nederland op de kaart te zetten. Daar gaan we dus volle kracht mee door. We zullen, naast promotie via onze wijnwebshop, zoveel mogelijk bij evenementen aansluiten, wijn & spijs avonden organiseren, wijnproeverijen voor bedrijven en particulieren en wijntastings in winkels die onze producten voeren en we gaan ook onderzoeken of een begeleide wijntoer in Friuli realiseerbaar is. Over dat alles zullen we jullie regelmatig berichten via onze nieuwsbrief en social media, houd die dus vooral goed in de gaten.
Mandi!Kees & Mark
FriulgustHan Hoekstrahof 104
1628 WT Hoorn
Nederland