Nieuwsbrief 2024-03

Cari Amici, 

Het voorjaar lonkt!

Met af en toe een verrassende mooie warme dag wordt het verlangen naar het voorjaar alleen maar groter. En hij komt er zeker aan, net als de Paasdagen. Om dat te vieren hebben we voor jullie een mooi aanbieding:

Een onbekende parel, bruisend, strogeel en fris fruitig, onze Paasbeste wijn.

Vergeet even de Prosecco (die we nog steeds met liefde verkopen) en stel je voor: een prachtige strogele gulle wijn, uitstromend in je glas, met prachtig parelende belletjes waar het licht als zonnestraaltjes doorheen speelt en een heerlijke geur van lentebloemen en vleugje citrus. Bij de eerste slok proef je hoe elegant de bubbels zijn en hoe compleet fris en fruitig de wijn is met net genoeg mineraliteit om er een aangenaam bouquet van te maken zonder zoet te zijn. We stellen vol trots aan je voor: onze prijswinnende Ribolla Gialla Brut van Pitars.

Gemaakt met dezelfde liefde en aandacht als onze veel geprezen Prosecco, dit keer van de Ribolla Gialla druif. Als stille wijn verovert deze mooie autochtone druif langzamerhand terrein in Nederland, als bubbels is deze nog erg onbekend. Het is een frisdroge spumante, gemaakt volgens dezelfde methode als de betere Prosecco (methode Martinotti-Charmat) en komt van hetzelfde terroir als onze fris knisperende Prosecco DOC Spumante Brut. De smaak is fijn fris met tonen van lentebloemen, citrus en witte perzik zonder zoet te zijn. Vol van smaak, met duidelijk karakter en een verrassend fijne en lange afdronk. Een wijn met klasse die naast een fijn aperitief, feestelijk glas heffen of begeleider van primi, uitzonderlijk goed past bij schaal- en schelpdieren en visschotels. En bij uitmuntendheid geschikt voor de Paasdis, van prima colazione tot pranzo of cena en niet alleen om de kleur.

Nu als voorjaarsvoordeel met een leuke korting voor het mooie ronde bedrag van € 10,00
Bestel nu op:
https://friulgust.nl/products/ribolla-gialla-brut

Verse Prosecco

Onze Prosecco is uitzonderlijk goed verkocht vorig jaar, we zijn bijna door onze voorraad heen. En omdat we verwachten dat er ook dit seizoen weer veel vraag gaat komen naar Prosecco, gaat Kees in april weer naar Friuli om een nieuwe lading van die prachtige en heerlijke bubbels op te halen bij Pitars.

Doe wat leuks met je collegae, familie of vrienden

We zijn het jaar ook weer goed gestart met onze wijnproeverijen. Elke proeverij is een sfeervol feestje met wijnen, achtergrondinformatie, discussie en bovenal veel gezelligheid. Wij nemen 8-9 wijnen mee, hebben een interessante presentatie over Friuli, het terroir en de wijnhuizen. We leveren er voor iedereen een proefhulp, een aromawiel en een proefnotitieblad blad bij. En bovenal laten we jullie zelf goed proeven en discussiëren wat je nu eigenlijk proeft en waarom. Dit is samen met de nazit het leukste en interessantste van zo’n avond en aan het eind van de avond is je kijk op wijn weer een stuk breder geworden. Zo’n middag of avond is leuk vanaf 7-8 personen maar voor 60 man draaien we onze hand ook niet om en dit kunnen wij verzorgen vanaf € 12,50 per persoon + reiskosten. Leuk met je familie en/of vrienden, voor een verjaardag bijvoorbeeld, maar ook voor een personeelsfeestje of een leuk alternatief voor de toch wat gewone vrijmibo. Wij zorgen voor alle benodigdheden, inclusief glazen, soepstengels, spittoons en wat nog maar meer nodig is.
En in overleg is bijna alles mogelijk, elke wijnproeverij is maatwerk zoals jij het wil, ook voor wat betreft de wijnen en hapjes. Jullie regelen de ruimte en de mensen, wij de rest! Bel Kees (06-53 22 58 08) of Mark (06-24 35 86 80).

Graag tot snel en in ieder geval Salute!