Rood

Wijnstreek Friuli

Friuli Venezia Giulia, gelegen in het noordoosten van Italië, heeft een lange en rijke geschiedenis in wijnproductie. De combinatie van een gunstig klimaat, vruchtbare bodem en innovatieve wijnbouwtechnieken maakt Friuli wijn uniek in smaak en kwaliteit. Deze regio, bekend om zijn witte wijnen, biedt een ongeëvenaarde ervaring voor kenners en liefhebbers van Italiaanse wijnen.

Rode druivenrassen

Friuli is de thuisbasis van een verscheidenheid aan rode druivenrassen, zowel inheems als internationaal. Enkele van de meest opvallende zijn:

Merlot: Geprezen om zijn soepelheid en veelzijdigheid.

Refosco dal Peduncolo Rosso: Bekend om zijn diepe kleur en rijke, complexe smaak.

Cabernet Franc: Produceert elegante wijnen met een kenmerkend kruidig aroma.

Pignolo en Schioppettino: Minder bekende, maar uiterst fascinerende inheemse variëteiten, die wijnen met een uniek karakter voortbrengen.

Rode wijnen

De rode wijnen van Friuli variëren van lichte en fruitige tot rijke en gestructureerde wijnen. Deze wijnen staan bekend om hun zuiverheid, expressieve aroma's en uitstekende balans. Van de robuuste en krachtige Refosco tot de elegante en fluweelachtige Merlot, er is een rode wijn uit Friuli voor elke gelegenheid en smaakvoorkeur.

Rode wijnen uit Friuli kopen bij Friulgust

Bij Friulgust bieden we een zorgvuldig geselecteerde collectie van de beste rode wijnen uit Friuli. Elke wijn is met passie gekozen en weerspiegelt de unieke kenmerken van deze bijzondere wijnstreek. Of u nu op zoek bent naar een wijn voor een speciale gelegenheid of om uw collectie uit te breiden, onze expertselectie biedt voor ieder wat wils.