Wijnen

Wijnstreek Friuli

Friuli Venezia Giulia, gelegen in het noordoosten van Italië, heeft een lange en rijke geschiedenis in wijnproductie. De combinatie van een gunstig klimaat, vruchtbare bodem en innovatieve wijnbouwtechnieken maakt Friuli wijn uniek in smaak en kwaliteit. Deze regio, bekend om zijn witte wijnen, biedt een ongeëvenaarde ervaring voor kenners en liefhebbers van Italiaanse wijnen.

Druivenrassen Friuli

De diversiteit in druivenrassen is een trots van Friuli. De Friulano druif, voorheen bekend als Tocai Friulano, is het vlaggenschip van de regio. Deze druif produceert een van de meest gewaardeerde witte wijnen van de regio, bekend om zijn frisheid en complexe aroma's. Daarnaast telen wijnmakers in Friuli diverse rode druivenrassen, die rijke en gevarieerde rode wijnen produceren.

Wijnen uit Friuli

In Friuli Venezia Giulia vindt u een breed scala aan wijnen:

Witte Wijnen: Friuli staat bekend om zijn witte wijnen, zoals Friulano, Pinot Grigio en Sauvignon Blanc, die uitblinken in hun frisheid en fruitige aroma's.

Rode Wijnen: De rode wijnen, zoals Merlot en Refosco, kenmerken zich door hun volle smaak en diepe kleur, perfect voor bij stevige maaltijden.

Spumante: Voor liefhebbers van mousserende wijnen biedt Friuli uitstekende Spumante, perfect voor speciale gelegenheden.

Wijnen uit Friuli kopen bij Friulgust

Bij FriulGust vindt u een zorgvuldig geselecteerd assortiment van de beste wijnen uit Friuli. Of u nu op zoek bent naar een verfijnde Friulano wijn of een krachtige rode, wij hebben iets voor elke smaak en gelegenheid. Bestel gemakkelijk online en ervaar de smaak van Friuli thuis.