Nieuwsbrief 2024-04

Cari Amici,                                                                  

Het voorjaar in de regen en sneeuw!

Schreef ik in de vorige nieuwsbrief dat het voorjaar lonkte, nu lijkt het wel weer herfst in Nederland en hier in Noord-Italië zelfs winter met vorst in de nacht en overdag guur met een Bora en sneeuw en hagelbuien. Maar hij komt echt en daar hebben we ook mooi nieuws bij!

Goud voor onze Malvasia van Borgo delle Oche!

Op de 15e editie van de Internationale Competitie World of Malvasia, in Poreč, Kroatie, heeft de Malvasia van Borgo delle Oche in een zware internationale competitie van meer dan 80 Malvasia wijnen, met 91 van de 100 punten, een gouden medaille behaald voor de uitzonderlijke kwaliteit en smaak. Iets wat wij uiteraard alleen maar kunnen onderschrijven 😊

Om dit te vieren kun je nu met een leuke korting voor het mooie bedrag van    € 14.50 zelf beoordelen of deze uitverkiezing terecht is:
Bestel nu op:
https://friulgust.nl/products/malvasia-2020

Prosecco

De laatste keer kondigden we aan dat ik, Kees, ‘verse’ Prosecco zou gaan halen in Italië. Ik zit dit stukje nu te schrijven in een Beiers hotelletje onderweg naar huis met een auto vol met 35 dozen wijn van Pitars. En het goede nieuws is: we hebben door onze goede relatie met de eigenaren van Pitars de prijs van deze uitzonderlijke mooie en smakelijke Prosecco Brut kunnen handhaven op het niveau van vorig jaar. Dat wordt weer een heerlijke zomer! https://friulgust.nl/products/prosecco-doc-spumante-brut

 

Doe wat leuks met je collegae, familie of vrienden

Ook brengen we graag nog even onze wijnproeverijen onder de aandacht. Elke proeverij is een sfeervol feestje met wijnen, achtergrondinformatie, discussie en bovenal veel gezelligheid. Wij nemen 8-9 wijnen mee, hebben een interessante presentatie over Friuli, het terroir en de wijnhuizen. We leveren er voor iedereen een proefhulp, een aromawiel en een proefnotitieblad blad bij. En bovenal laten we jullie zelf goed proeven en discussiëren wat je nu eigenlijk proeft en waarom. Dit is samen met de nazit het leukste en interessantste van zo’n avond en aan het eind van de avond is je kijk op wijn weer een stuk breder geworden. Zo’n middag of avond is leuk vanaf 7-8 personen maar voor 60 man draaien we onze hand ook niet om en dit kunnen wij verzorgen vanaf € 12,50 per persoon + reiskosten. Leuk met je familie en/of vrienden, voor een verjaardag bijvoorbeeld, maar ook voor een personeelsfeestje of een leuk alternatief voor de toch wat gewone vrijmibo. Wij zorgen voor alle benodigdheden, inclusief glazen, soepstengels, spittoons en wat nog maar meer nodig is.
En in overleg is bijna alles mogelijk, elke wijnproeverij is maatwerk zoals jij het wil, ook voor wat betreft de wijnen en hapjes. Jullie regelen de ruimte en de mensen, wij de rest! Bel Kees (06-53 22 58 08) of Mark (06-24 35 86 80).

Graag tot snel en in ieder geval Salute!

Emilio Bulfon overleden, 1938 - 2024

Zojuist bereikte ons het trieste bericht dat Emilio Bulfon deze week onverwacht is overleden op 86 jarige leeftijd. Emilio is niet alleen de stichter van ons wijnhuis Bulfon maar ook, als jonge landbouwingenieur, initiatiefnemer in 1964 om het genetisch erfgoed van oude druivenrassen te (her)ontdekken en veilig te stellen. Met hem is de succesvolle revival begonnen van de autochtone druivenrassen van Friuli zoals Ucelut, Piculit-Neri, Sciaglin, Forgiarin, Cividin, Cjanorie en Cordenossa en in de slipstream daarvan ook de Refosco, Scioppettino en andere. Hij is hiervoor ook meermaals onderscheiden. Het wijnhuis zal worden voortgezet door zijn zoon Lorenzo die al de dagelijkse leiding had.